FLAŞ: TORİNO KENTİ 2022 EUROVISION’A EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

İtalya’nın Torino kenti, 66. Eurovision Şarkı Yarışması ev sahibi kenti olma yarışını, diğer 16 aday kenti geride bırakarak kazandı. Büyük Final, 14 Mayıs Cumartesi günü, Yarı Finaller ise 10 ve 12 Mayıs’ta PalaOlimpico’da yapılacak.

Eurovision resmi YouTube kanalındaki duyuru videosu

İtalya’nın Piedmont bölgesinin başkenti, Måneskin’in geçen yıl Rotterdam’daki muhteşem zaferi sayesinde, Napoli (1965) ve Roma’dan (1991) sonra etkinliğe ev sahipliği yapan üçüncü İtalyan kenti olacak.

Eurovision Şarkı Yarışması şefi Martin Österdahl şunları söyledi:

‘Turin, 66. Eurovision Şarkı Yarışması için mükemmel bir Ev Sahibi Kent.

2006 Kış Olimpiyatları sırasında gördüğümüz gibi, PalaOlimpico bu ölçekte küresel bir etkinlik düzenlemek için gereken tüm gereksinimleri fazlasıyla karşılıyor, önümüzdeki Mayıs ayında binlerce hayranı ağırlayacak olan Torino Kenti’nin coşkusu ve bağlılığından çok etkilendik.

Bu yarışma, İtalya’da 30 yıl aradan sonra düzenlenecek ilk Eurovision Şarkı Yarışması olacak ve ev sahibi yayıncımız Rai ile birlikte bunu özel bir hale getirmeye kararlıyız.’

Torino sokaklarında erken bir akşam gezintisi, Fotoğraf: Wendy Dekker

İtalyan yayıncı Rai’nin CEO’su Carlo Fuortes heyecanını şu sözlerle paylaştı:

Her ülkede büyük bir izleyici kitlesi tarafından sevilen uluslararası festival Eurovision Şarkı Yarışması’nın bir sonraki edisyonuna Torino ev sahipliği yapacağı için mutluyuz.

Måneskin’in güzel zaferi sayesinde yarışma 31 yıl sonra, böyle prestijli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak tüm özelliklere sahip bir kentte İtalya’ya geri döndü.

Rai tarafından EBU ile birlikte yapılan bu seçim, hevesli katılımları için teşekkür ettiğim rakip kentler tarafından yapılan tekliflerin çok yüksek seviyesi de göz önüne alındığında, kolay değildi.

Bugünden itibaren Rai ve Torino kenti için bizi Mayıs 2022’ye götürecek heyecan verici bir yolculuk başlıyor. Bu Rai ve ülkemiz için büyük bir meydan okuma’

Biletleme ve etkinlik bilgilerini yayınlandıkça almak için Douze Points bültenine kaydolduğunuzdan emin olun.

Ciao Torino!

Ev Sahibi Kent… artık… sır değil. Torino’ya gidiyoruz!

Alplerin eteklerinde yer alan destinasyonumuz galerileri ve müzeleri, parkları ve meydanları, sarayları ve kaleleri ile Rönesans, Barok, Rokoko, Neoklasik ve Art Nouveau mimarisinin muhteşem örnekleri ile ünlü.

Torino kenti Eurovision 2022 ev sahibi şehir adaylık videosu

Ancak tarihi öneminin yanı sıra şehrin modern kültür üzerindeki etkisi de göz ardı edilemez: Torino, Fabbrica Italiana Automobili Torino’nun (FIAT) evi; Juventus ve Torino FC arasındaki ‘Derby della Mole’; Kutsal Örtü; ve İtalyan sinemasının doğum yeri.

Film gurusu Giovanni Pastrone tarafından Torino’da çekilen sessiz film Cabiria (1914), dünya çapında dağıtılan ilk sinema filmi ve Beyaz Saray’da gösterilen ilk film olmuştu! Yeni-gerçekçilikten cinepanettoni’ye, hareketli resim, muhteşem Mole Antonelliana’nın içindeki Museo Nazionale del Cinema’da kutlanır.

Muhteşem Piazza Castello, Fotoğraf: Cristiano Caligaris

Başınızı ‘Spagetti Western’ dışında bir şeye sokmak istiyorsanız, yakında İtalya’nın ‘pizza ve Sambuca ülkesi’nden çok daha fazlası olduğunu keşfedeceksiniz.

Aslında, daha geniş olan Piedmont bölgesi tek başına Montebore, Castelmagno ve Robiola di Roccaverano peynirleri, Salsiccia di Bra (sosis), Piedmontese bifteği, Grissini ekmek çubukları, Barolo şarabı, vermut, beyaz yer mantarı, fındık ve tabii ki Nutella ile tanınıyor.

Hava karardıktan sonra Turin’de EuroClub’ın da ötesinde yapacak çok şeyi var, Fotoğraf: Samuele Giglio

Neyse ki, Torino bu kalorileri dans ederek harcamak için bolca fırsat sunuyor; İtalyan elektronik müziğinin merkez üssünde bir dans pistinden veya canlı mekandan asla uzakta değilsiniz.

İster bir underground barda sıradaki Måneskin’i arıyor olun, ister kokteyller ve caz ile gevşemek isteyin, ister bu Italo-disco havasını akşamın geç saatlerine kadar sürmeyi umuyor olun, keşfedilecek zengin bir müzik mirası var.

Torino Alpler ile çevrilidir, Fotoğraf: Fabio Fistarol

Eurovision Köyü, EuroClub ve Yarışmanın kendisini düşünmeden önce de keşfedilecek çok şey olduğu için olağanüstü bir Ev Sahibi Kent olma özelliğine sahip olan Torino’nun Belediye Başkanı Chiara Appendino’nun Eurovision.tv’ye verdiği demeçte şunları söyledi:

‘2022 Eurovision Şarkı Yarışması’na Torino’da ev sahipliği yapmak aynı zamanda kentimiz ve ülkemiz için büyük bir onur ve büyük bir sonuçtur.

Harika etkinliklerle dolu yeni bir sezonun açılışını yapan Torino, tüm kenti kapsayacak dinamik ve kapsayıcı bir uluslararası etkinlikte müzik ve kültür için bir sahne olacak.

İtalya’yı böylesine büyük bir seyirci önünde temsil etmekten mutluluk duyuyoruz ve şimdiden Avrupa’nın her yerinden konukları ağırlamaya hazırlanıyoruz. Her zaman olduğu gibi, hazır olacağız.’

Planlar yapmaya başlamanın zamanı geldi.


Gösteriler, biletler ve eşlik eden etkinlikler hakkında daha fazla ayrıntı önümüzdeki haftalarda ve aylarda açıklanacak – bu nedenle, yayınlandıkça biletleme ve etkinlik bilgileri için Douze Points bültenine kaydolduğunuzdan emin olun.

Yarışmaya katılmayı planlayan hayranların, kendi ülkeleri ile Ev Sahibi Kent arasındaki mevcut ve olası seyahat kısıtlamalarını yakından takip etmelerini tavsiye ediyoruz.

Sen ne düşünüyorsun? Sence Torino 2022 Eurovision Şarkı Yarışması’na iyi bir ev sahibi olabilecek mi? Valizini toparlarmaya başladın mı?

Yorum bırakın