🇪🇸İspanya: Rigoberta Bandini Eurovision’u değerlendiriyor, ‘ama her şey havada’

İspanya’da buna ‘nos va a dar algo’ denir. Benidorm Fest (bize malzeme) vermeye devam ediyor ve İspanyol sanatçılar da Eurovision hakkında yorum yapmaya devam ediyor. Şimdi Eurovision hakkında konuşma sırası Rigoberta Bandini’de.

Agencia Efe ile yaptığı röportajda Rigoberta Bandini, Eurovision’a katılmayı düşündüğünü doğruladı. Ancak bu yıl olmayacak gibi görünüyor: “Hala her şey havada” diyor.

“Bunu (Eurovision) yapmayı düşünüyorum ama zamanı geldi mi bilmiyorum” diye ekliyor. Göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör var, bunlardan biri zaman taahhüdü.

Rigoberta Bandini kimdir?

Rigoberta Bandini, İspanya’nın en popüler sanatçılarından biri. Kariyerine çok gençken bir çizgi film karakterini seslendirerek başladı. Daha sonra elektronik pop ve hit şarkı yapımcısı olmaya devam etti. Çığır açan şarkısı “In Spain We Call It Soledad” tüm ülkede popülarite kazandı. Bu yaz ulusal bir turneye çıktı. “Perra” da hitlerinden biri.

Rigoberta’nın müzik kataloğu, sözlü veya koro benzeri ara parçalarla karıştırılmış, ustaca üretilmiş, taze ve ilginç elektronik pop içeriyor. İspanya, Eurovision için son derece güvenli ve bazen de kötü şarkılar seçtiği için sık sık eleştiriliyor. Rigoberta Bandini’nin ürettiği iş ise İspanya’nın suçlandığı “güvenli” ve “kötü” tanımlarının oldukça dışında.

Son zamanlarda, Bandini’nin Eurovision ile küçük bir bağlantısı da var. Son single’ı “Julio Iglesias”, 1970’de İspanya’da dördüncü olmuştu. Sonrasında dünya çapında milyonlarca plak satarak son derece başarılı bir kariyere sahip olmuştu. Ama bu Eurovision ile çok küçük bir bağlantı, değil mi?

İspanya’da Eurovision 2022 söylentileri

Benidorm Fest, İspanya’da Eurovision için eşi görülmemiş bir ilgi yarattı. Söylenti değirmeni dönmeye devam ediyor ve birçok popüler sanatçı Eurovision hakkında konuşmaya veya takılmaya başlıyor.

Geçen Perşembe günü, hayranların favorisi Ana Mena, sosyal medyanın karartılmasının ardından Twitter ve Instagram’da Massiel’in zaferinin bir fotoğrafını yayınladı.

Diğer iki hayran favorisi, Benidorm Fest’e başvuru yaptıklarını doğruladı. Rayden ve Tanxugueiras şanslarını deneyecekler. Rayden, şarkının adını “Calle de la llorería” olarak duyurdu bile.

Tanxugueiras, yazın La Elección Interna hayran oylamasını kazandı. Birkaç gün önce, Eurovision-Spain’deki meslektaşlarımıza da bir başvuru sunduklarını doğruladılar.

Rigoberta Bandini hakkında ne düşünüyorsun? Bu yıl Benidorm Fest’e gidecek mi? İspanya’yı temsil etmesini istiyor musun? Yorumlarda bize bildir.

Yorum bırakın